Jedyne takie radio

Internetowe Radio ON to jedyne radio terapeutyczne, dedykowane osobom dotkniętym chorobą nowotworową. Jego program jest układany z myślą nie tylko o chorych, ale również o osobach po zakończonym leczeniu i ich bliskim.

Radio ON to wspólny projekt Fundacji Spełnionych Marzeń oraz Fundacji Pocancerowani, stworzony z myślą o społeczności onkologicznej. Antenę wypełnia pozytywna muzyka, ciekawe audycje poradnicze i informacyjne (medycyna, psychologia, zdrowie, kulinaria), a także rozmowy z ludźmi, którym choroba dodała sił i chcą się dzielić swoją energią z innymi. Na  antenie rozgłośni dużo miejsca zajmuje kultura, można na niej usłyszeć o książkach wartych przeczytania, filmach godnych obejrzenia, dobrej muzyce i ciekawych wydarzeniach kulturalnych, które napędzają do życia i dają nadzieję.

Radio ON to również źródło rzetelnej informacji na temat polskiej onkologii, miejsce spotkań pacjenta z ekspertami. Nadawane są audycje, poświęcone psychologii czy psychoonkologii oraz ludziom, którzy pomimo choroby robią fantastyczne rzeczy. W Radiu ON można usłyszeć porady na temat diety w trakcie leczenia oraz diety profilaktycznej.

Radio ON to radio społecznościowe, dlatego wiele audycji jest współtworzonych razem ze słuchaczami.

Posłuchajcie na: www.radioon.org.pl

Śledźcie  na: www.fb.com/RadioON